Waarom ben ik stembevrijder?

Toen ik begin 2007 voor het eerst in contact kwam met stembevrijding bij een workshop van Erica Nap ging mijn hart open. Ik werd enorm geraakt door de verbinding die er ontstaat als iemand vanuit zijn essentie zingt. Ineens voelde ik de intense schoonheid, de ongelooflijke creativiteit en de kostbare uniekheid van ieder mens. Ik voelde ook zoiets als 'dit is het - dit is wat ik allang weet en tegelijkertijd kwijt ben geraakt - dat ik in essentie al muziek ben'.

Als ik durf te luisteren en te vertrouwen op wat er komt is mijn muziek er al. Ik hoef niet meer heel erg mijn best te doen om muzikant te zijn en aan de verwachtingen van anderen te voldoen, ik hoef alleen maar naar binnen te gaan en te luisteren en te vertrouwen.. Ha, wat een opluchting!

Na een zomerweek dansen en zingen bij Erica wist ik dat ik niets liever wilde dan zelf mensen de ruimte te bieden om hun stem te laten horen. Ik begon aan de tweejarige opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie. Wat de opleiding mij vooral gebracht heeft is ruimte. Ruimte om onvolmaakt te mogen zijn en in die onvolmaaktheid ook mijn talent te kunnen voelen en van daaruit te kunnen geven. Mijn talent is zijn met wat er is. Als klein kind noemde mijn oma mij al 'de kleine Boeddha'.

Sinds juli 2009 ben ik bezig met mijn eigen praktijk als stembevrijder. In mijn werk als stembevrijder vallen mijn talent en mijn liefde voor muziek samen. Ik geniet enorm van het begeleiden van mensen in het ontdekken van hun stem en blijf me verbazen over de kracht die zingen heeft om mensen te openen en te transformeren.

Je bent van harte welkom!

Namaste Webdesign